Preotul

Părintele Liviu – Paul Ghioc, s-a născut la data de 28 Iunie 1984, în orașul Galați, județul Galați, România, din părinți credincioși și cu frică de Dumnezeu, Constantin și Nicoleta.

A urmat clasele primare I-IV, apoi gimnaziu V-VIII, profil limba engleza, la Școala Generală nr. 24, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, din Galați. Urmează Liceul de Marină, Galați, cu specializarea finanțe – contabilate, timp în care este format ca și cântăreț bisericesc, de vrednicul de pomenire, Părintele Prof. Dr. Liviu Rotaru, preot în Parohia Sf. Ap. Petru și Pavel, Galați, unde activează timp de 15 ani.

Urmează Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, din cadrul Universității Dunărea de Jos, Galați, profilul Teologie – Engleză, specializare Teologie, pe care o absolvă în anul 2007, cu licența: ”Dialogul interreligios și importanța sa, în refacerea unității bisericii”, sub atenta îndrumare a Inaltpreasfințitului Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

În perioada 2007 – 2009, urmează cursurile de Master la Facultatea de Teologie ”Justinian Patriarhul”, București, pe care le absolvă cu lucrarea de disertație: ”Slujirea preoțescă în Biserica Ortodoxă și Biserica Romano – Catolică – asemănări și deosebiri -”, avându-l ca profesor coordonator, pe vrednicul de pomenire, Pr. Prof. Dr. Nicolae Necula.

Pe 26 mai 2013 se unește prin Sfânta Taină a Cununiei, cu tânăra Victorița.

La data de 28 octombrie 2018, cu ocazia hramului Catedralei Mitropolitane din Nürnberg, Germania, este hirotonit întru diacon, de către Inaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Pe 3 decembrie 2018, este hirotonit întru preot, pe seama noii parohii înființate, Zell am See, Austria, cu hramurile ”Maica Domnului ”Prodromița” (12 Iulie) și Sfinții Mărturisitori Ardeleni din Kufstein (21 octombrie).

Cu ocazia praznicului Nașterii Domnului (25 decembrie 2018) este oficiată prima Sfântă Liturghie în noua parohie, iar pe 30 decembrie 2018, după Sfânta Liturghie Arhiereacă, părintele Liviu – Paul Ghioc este instalat de către Inaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim, ca paroh al noii Parohii Zell am See din Austria.

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close